Pravila o privatnosti

jump to: Privacy policy 

 

 1. Pregled

Ovo su službena pravila o privatnosti za McCann d.o.o. (u nastavku McCann Zagreb), kao i za određene usluge koje se pružaju na ovim i drugim internet stranicama i aplikacijama.

McCann Zagreb surađuje s brojnim tvrtkama i kompanijama, uključujući i različitim opskrbljivačima podataka, oglašivačima i izdavačima, a u svrhu mjerenja efikasnosti i dosega sadržaja koji se gleda ili sluša na internetu ili radio stanicama, bez obzira na to koju vrstu uređaja osobe pritom koriste. Naprimjer, pomažemo oglašivačima kvalitetnije razumijeti učinke kampanja na javnost putem TV-a, radija, računala i mobilnih uređaja.

Ova pravila odnose se na sve podatke prikupljene o vama od strane tvrtke McCann Zagreb, bez obzira na metodu kojom se ti podaci prikupljaju i čuvaju, te između ostalog opisuje vrste informacija koje se o vama prikupljaju prilikom sudjelovanja u istraživanju tržišta, na koji način te informacije mogu biti korištene i kada se smiju otkrivati, na koji način možete kontrolirati upotrebu i otkrivanje vaših podataka te na koji način se vaši podaci štite.

U ovim Pravilima o privatnosti, između ostalog ćemo se dotaknuti sljedećih tema:

 1. Koje podatke prikupljamo
 2. Kako prikupljamo i koristimo podatke
 3. Podaci koji se tiču oglašavanja koje se temelji na interesima
 4. Koje podatke dajemo trećim licima
 5. Kako možete promijeniti ili kontrolirati što se prikuplja
 6. Podaci o korisnicima izvan EU
 7. Izmjene ovih Pravila o privatnosti
 8. Druge korisne informacije o vašoj privatnosti
 9. Kako kontaktirati tvrtku McCann Zagreb u vezi s pitanjima ili brigama koje možda imate

Također, moguće je postojanje drugih pravila o privatnosti koja se odnose na određene usluge koje pružamo. Molimo vas da ih pročitate prilikom registriranja ili pretplate na ove usluge na tim internet stranicama.

 1. Svrha prikupljanja podataka o korisnicima

McCann Zagreb prikuplja različite vrste podataka o svojim korisnicima iz šest glavnih razloga:

 1. Zbog provođenja istraživanja i analiza, uključujući i ankete;
 2. Zbog provođenja određenih marketinških aktivnosti;
 3. Kako bismo učinkovitije i uspješnije pratili i analizirali učinke naših aktivnosti te unaprijedili usluge koje nudimo;
 4. Kako bismo uspješno odgovorili na vaša pitanja, brige ili zahtjeve koje nam uputite putem kontakt forme;
 5. Kako bismo učinkovitije i svrsishodnije komunicirali o vašem korisničkom profilu;
 6. Kako bismo prodavali usluge – ako imamo dozvolu korisnika ili tamo gdje je to zakonom dozvoljeno.
 7. Naši principi:
 8. Pravilnom upotrebom sigurnosnih tehnologija nastojimo čuvati vašu privatnost na najkvalitetniji mogući način. To znači da:
 1. Poštujemo vašu privatnost. Prikupljamo osobne podatke ako ste suglasni s primanjem oglasa (putem elektronske pošte, postova, SMS-a ili telefona) samo od nas i, ako nam date suglasnost, od drugih organizacija koje smo pažljivo odabrali. Pobrinut ćemo se da je jasno naznačeno kada možete donijeti ove odluke, imamo polja koja ćete obilježiti ako ćete htjeti primati oglase, a također možete i promijeniti vašu odluku ako ih više ne budete željeli primati. Međutim, možda ćemo vam povremeno poslati e-mail kako bismo vas o nečemu informirali ili upitali za mišljenje na određenu temu.
 2. Prikupljat ćemo i koristiti podatke o korisnicima samo ako za to imamo vaše odobrenje ili razumne poslovne razloge, kao što je primjerice prikupljanje dovoljno podataka radi provođenja anketa.
 3. Bit ćemo otvoreni u našoj suradnji s vama po pitanju podataka koje o vama prikupljamo te kako ih namjeravamo koristiti.
 4. Upotrebljavat ćemo osobne podatke samo u one svrhe za koje su prvobitno prikupljeni te ćemo osigurati njihovo sigurno brisanje.
 5. Našoj internetskoj stranici moguć je pristup putem interneta. To znači da korisnici diljem svijeta, ako pristupaju našim internetskim stranicama, mogu vidjeti vaš post na njima, primjerice komentare o nekom članku.
 6. Ako McCann Zagreb ili bilo koja druga tvrtka koja joj pruža određenu vrstu usluge, neku informaciju iznesu izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA), to će biti učinjeno samo u slučaju da postoji relevantna zaštita (kako je navedeno u GDPR zakonu).
 7. Koje podatke prikupljamo:

McCann Zagreb može prikupljati podatke o sadržaju koji je pregledan (npr. TV kampanja), gdje je sadržaj pregledan (npr. na kojoj internetskoj stranici ili unutar koje aplikacije), kao i o općim podacima o uređaju na kojem je sadržaj gledan (npr. tablet ili pametni telefon, reklamni identifikator, IP adresa, operativni sistem).

Podaci prikupljeni nekom od naših usluga potom se spajaju s podacima drugih tvrtki ili kompanija koji bilježe podatke vlastitih korisnika ili općenito prikupljaju podatke o potrošačima. Te druge kompanije daju Nielsenu prikupljene ili prikrivene statistike o javnom mnijenju. McCann Zagreb ne otkriva ovim trećim licima koji sadržaj su njihovi korisnici gledali, a McCann Zagreb također nikada ne saznaje identitete korisnika drugih kompanija.

McCann Zagreb ne otkriva, niti pokušava otkriti, identitete pojedinaca prilikom istraživanja tržišta.

McCann Zagreb može nasumično prezentirati kratke ankete korisnicima koji jesu ili nisu bili izloženi sadržajima naših klijenata. Odgovori su dobrovoljni. Ako korisnik odgovori na pitanja u anketi, taj odgovor bilježi se u bazi podataka. Ankete ne zahtijevaju niti prikupljaju direktno prepoznatljive podatke.

Prijavljivanje na korporativni newsletter

Na internet stranici agencije ponuđen je elektronski korporativni newsletter I&F McCann Grupe, koji sadrži novosti iz kompanija i agencija koje posluju u okviru I&F McCann Grupe, a na koji se korisnici mogu dobrovoljno prijaviti ili odjaviti u svakom trenutku.

Elektronska adresa korisnika bit će upotrebljena samo u tu svrhu koja se tiče poslovanja kompanije I&F McCann Grupa. Ni elektronska adresa korisnika niti njegov identitet neće biti prodani, iznajmljeni ili otkriveni pojedincima niti organizacijama izvan I&F McCann Grupe, a ni partnerskim tvrtkama čije usluge koristimo za slanje ovih newslettera. Korisnici se mogu odjaviti s liste za slanje elektronskog newslettera u svakom trenutku, koristeći upute koje se nalaze na dnu svakog izdanja.

I&F McCann Grupa za uslugu slanja newslettera uglavnom koristi MailChimp.

 

Prikupljeni osobni podaci: elektronske adrese

Mjesto obrade: SAD – Pravila o Privatnosti

 

Sustav elektronske pošte

Brojni od naših servisa i websiteova omogućavaju da nam pošaljete poruku putem sustava elektronske pošte (e-pošta). Koristit ćemo informacije koje nam dostavite kako bismo odgovorili na vaše pitanje. Putem sustava elektronske pošte slat ćemo vam samo opće informacije. No podsjećamo da sustavi elektronske pošte nisu uvijek siguran način komunikacije te da su ranjivi na presretanja komunikacije. Stoga predlažemo da ne šaljete osjetljive osobne podatke putem e-pošte. U slučajevima kada biste trebali poslati osjetljive podatke i informacije poput vašeg bankovnog računa, broja kreditne kartice ili broja socijalnog osiguranja, bilo bi dobro da koristite alternativni način podnošenja tih podataka, poput sigurne internet stranice, ukoliko je to moguće.

 1. Kako koristimo ove podatke?

Podatke koristimo kako bismo došli do različitih uvida, izvještaja i analiza, uključujući i karakteristika publike koja je pregledala određeni sadržaj ili efikasnost oglašivačke kampanje.

McCann Zagreb također može poboljšati ili kalibrirati podatke prikupljene od drugih online ili offline izvora podataka ili pomoću istraživačkih alata, uključujući i Nielsenov pregled podataka (osim pojedinačno prepoznatljivih podataka). Drugi izvori podataka mogu obuhvatiti društvene medije ili e-commerce internet stranice. Ti dodatni izvori omogućuju nam provođenje opsežnijih istraživanja i analiza u vezi s demografskim podacima korisnika, njihovim preferencama i upotrebi interneta.

Naši izveštaji i analize obuhvaćaju samo neprepoznatljive ili spojene podatke.

Kako bismo unaprijedili naše poslovanje, osim podataka koje nam vi (korisnici) dajete prilikom registracije, također možemo dobiti podatke i od provjerenih trećih lica koji nam pomažu u boljem shvaćanju vaših interesa. Ovi „profilirani“ podaci dobijaju se iz raznih izvora, uključujući i javno dostupne podatke ili iz izvora poput anketa i glasanja, gdje ste dali svoju suglasnost za dijeljenje vaših podataka. Ukoliko ne želite dijeliti takve podatke s nama putem ovih izvora, možete se ulogirati u vaš profil te promijeniti uvjete u dijelu o privatnosti.

Nakon što se registrirate i ako na to pristanete, možemo vam slati elektronsku poštu za koju smatramo da će vam biti zanimljiva. Newsletteri također mogu biti personalizirani na osnovi onoga što čitate na internet stranici. U svakom trenutku možete otkazati dobijanje tih elektronskih poruka, kao i odjaviti se s liste za newsletter.

 1. Izbor

McCann Zagreb vjeruje da trebate imati mogućnost izbora kada je u pitanju sudjelovanje u našim istraživanjima. Ako trenutno ni na koji način ne sudjelujete u aktivnostima tvrtkeMcCann Zagreb i ne želite sudjelovati u istraživanjima, uvijek imate mogućnost odjaviti se i odustati.

 1. Upotreba podataka o djeci

Mi svjesno ne prikupljamo bilo kakve osobne podatke o djeci mlađoj od 16 godina, niti nudimo bilo kakve proizvode i usluge direktno djeci mlađoj od 13 godina.

 1. Ažuriranje osobnih podataka

U svakom trenutku možete ažurirati svoje osobne podatke te promijeniti svoje preference kontaktiranjem Božidara Belića, našeg službenika za zaštitu podataka koji je odgovoran za zaštitu osobnih podataka, na sljedeću adresu bozidar.belic@ifmccann.com.

 1. S kim dijelimo podatke

Ovisno o tome gdje živite, vaši osobni podaci mogu biti podijeljeni s agencijama u okviru I&F McCann Grupe koje se nalaze u zemljama gdje I&F McCann Grupa ima svoje agencije.

Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s drugima u marketinške svrhe, osim ako za to imamo vašu dozvolu. U slučaju da na to pristanete, dijelit ćemo vaše podatke samo s organizacijama koje smo pažljivo odabrali.

Ako posjetite događaj koji je organizirao naš partner za organizaciju događaja, podaci će možda biti podijeljeni u svrhu administracije događaja.

Na našim internetskim stranicama možemo pružati i usluge drugih organizacija, iako možda ne upravljamo tim stranicama. Mi obrađujemo sve podatke koje prikupljamo kada vi pristupite uslugama koje je osigurala druga organizacija pod svojim pravilima o privatnosti. Podaci koje ta druga organizacija prikuplja pripadaju pod nadležnost njihovih pravila o privatnosti.

Možemo pristupiti osobnim podacima i/ili objaviti osobne podatke kako bismo ispunili relevantne zakone ili zahtjeve od države, a zbog adekvatnog upravljanja našim sustavom, ali i zbog vlastite zaštite i zaštite naših korisnika.

Svaka druga organizacija koja pristupi vašim podacima u tijeku pružanja usluge u naše ime bit će vođena strogim ugovornim ograničenjima kako bismo osigurali zaštitu vaših podataka, ali i pridržavanje pravila i zakona o zaštiti podataka. Mi također možemo nezavisno pratiti te pružatelje usluga kako bismo osigurali da ispunjavaju naše standarde. Možemo koristiti pružatelje usluga koji nam pomažu pri upravljanju tim internetskim stranicama (ili uslugama koje su dostupne na tim internetskim stranicama), od kojih neki ne moraju biti iz EEA regije.

Uzmite u obzir da prilikom posjete našim internetskim stranicama/aplikacijama, posjetitelji mogu pratiti linkove koji vode prema drugim internetskim stranicama koji su izvan našeg utjecaja. McCann Zagreb nije odgovoran za sadržaj i pravila o privatnosti na tim drugim internetskim stranicama.

 1. Upotreba „Kolačića“ (Cookies)

Koristimo „Kolačiće“ (Cookies) za različite svrhe:

 1. Za statističke svrhe, kako bismo pratili koliko korisnika imamo i koliko često oni posjećuju naše internetske stranice. Prikupljamo podatke o tome koje od naših internetskih stranica se najčešće posjećuju, kakav tip korisnika ih najčešće posjećuje i iz kojih zemalja.
 2. Koristimo druge organizacije radi prikupljanja anonimnih korisničkih podataka, ponekad pomoću „kolačića“ i web oznaka (podataka koji su impregnirani u fotografijama, koji omogućavaju analizu o tome kako se internetska stranica koristi i koliko je posjećena). Naprimjer, naše internetske stranice mogu sadržavati software za mjerenje, koji je u vlasništvu McCanna i koji će nam omogućiti doprinos istraživanju tržišta.
 3. Mi i drugi oglašivači ponekad koristimo statističke „kolačiće“ kako bismo pratili tko je pregledao određeni oglas/kampanju i tko je kliknuo na iste. Više podataka o tome možete pronaći u dijelu o online bihevioralnom oglašavanju u okviru ovih pravila o privatnosti.
 4. Postavljanje „kolačića“ na vaše računalo znači da vam možemo pokazati oglas koji će vam biti zanimljiv, kao i da možemo kontrolirati koliko puta ćete ga vidjeti, te potom mjeriti efikasnost oglašivačke kampanje. Oglašavanje nam pomaže da internetske stranice za vas budu besplatne. Više podataka o tome možete pronaći u dijelu o online bihevioralnom oglašavanju u okviru ovih pravila o privatnosti, uključujući i informaciju o tome na koji način se možete odjaviti i to otkazati.
 5. Možemo koristiti i „Flash kolačiće“ radi prikupljanja vaših preferenca u upotrebi medija playera (naprimjer, razina/glasnoća zvuka i slično). Kada ih ne bismo koristili, vi neke video sadržaje ne biste bili u mogućnosti gledati. Možete isključiti „kolačiće“, ali ako to napravite nećete biti u mogućnosti koristiti sve usluge na našim internetskim stranicama, niti vidjeti pop-up stranice i druge oglase. To je zbog toga što mi nećemo biti u mogućnosti pomoću „kolačića“ utjecati na sadržaj koji vi gledate. Međutim, još uvijek ćete moći vidjeti sadržaj koji mi uređujemo.
 6. Mi ili neke druge kompanije mogu koristiti „kolačiće“ radi sugeriranja ili pružanja sadržaja za koji misle da će vas zanimati.

Kako biste o „kolačićima“ saznali više informacija, kao i o tome kako njima upravljati, uključujući i to kako ih možete isključiti, posjetite dio o „Kolačićima“ na našoj stranici.

Korištenjem ove internetske stranice dajete vašu suglasnot za upotrebu „kolačića“, kao što je prethodno navedeno.

 1. Google Analytics/Google Tag Manager

Na našim internetskim stranicama koristimo Google Analytics/GTM zbog anonimnog izvještavanja o upotrebi stranice, kao i zbog oglašavanje na istoj.

 

Google Analytics je usluga analitike koju pruža kompanija Google Inc. (“Google”). Google koristi podatke koji se prikupljaju kako bi pratili i ispitivali upotrebu stranice/aplikacije, pripremili izvještaje o aktivnostima na stranici i dijelili te izvještaje s drugim Google uslugama.

 

Google može iskoristiti podatke koje je prikupio kako bi ponudio kontekst i personalizirao oglašavanje vlastite oglašivačke mreže.

 

Prikupljeni osobni podaci: „Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade: SAD – Pravila o privatnosti – Odustajanje

 

Google Tag Manager je usluga analitike koju pruža Google Inc.

Prikupljeni osobni podaci: Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade: SAD – Pravila o privatnosti

 1. O našem oglašavanju

Prilikom posjete („surfanja“) našim internetskim stranicama, neki od „kolačića“ koje stavljamo u vaše računalo bit će oglašivački „kolačići“ kako bismo vidjeli kakve vrste internetskih stranica vas interesiraju. Nakon toga možemo plasirati oglase na vašem internetskom pretraživaču, a koji se baziraju na vašim interesima. Naprimjer, ako u većoj mjeri čitate o hrani i piću, prikazat ćemo vam oglase o hrani i piću.

Važno je zapamtit da niti jedna od tehnika koje koristimo neće prikupljati podatke poput vašeg imena, elektronske adrese, poštanske adrese ili broja telefona.

Također možemo dijeliti anonimne podatke o ponašanju s našim oglašivačkim partnerima, uključujući i komercijalne organizacije koje financiraju sadržaj označen s „Podržan od“, „Plaćen sadržaj/Plaćeno od strane“ ili „Promotivni sadržaj/Sadržaj naših oglašivača“. To znači da kada odete na druge internetske stranice, bit će vam prikazani oglasi bazirani na vašem ponašanju na našim internetskim stranicama. Možemo vam također i na našoj internetskoj stranici prikazati oglase na osnovi vašeg ponašanja na tim drugim internetskim stranicama.

Bihevioralno targetiranje još je jedna forma koja nama i nekim našim partnerima omogućava da vam prikažemo oglase koji se baziraju na vašem ponašanju i interakcijama s internetskim stranicama koje nisu naše. Naprimjer, ako ste posjetili internetsku stranicu za online prodaju odjeće, počet ćete viđati oglase tog istog shopping websitea koji pokazuju posebne ponude ili proizvode koje ste gledali. Drugim kompanijama to omogućava da vam se oglašavaju ako ste napustili njihovu internetsku stranicu bez kupovine.

Ako se želite odmaknuti od online bihevioralnog oglašavanja, to ne znači da više nećete primati oglase kada koristite naše internetske stranice. To samo znači da oglasi koje ćete viđati, neće biti prilagođeni vašim preferencama.

Oglašavanje na mobilnim uređajima može zahtjevati prikupljanje i dijeljenje jedinstvenih ID uređaja s kompanijama koje kupuju reklamni prostor na mobilnim aplikacijama.

Remarketing u oglašavanju te bihevioralno targetiranje koje mi koristimu su:

 

Facebook Remarketing (Facebook, Inc.)

Facebook Remarketing je usluga za remarketing i bihevioralno targetiranje koju pruža kompanija Facebook, Inc. I koja povezuje aktivnost ove aplikacije s Facebook oglašivačkom mrežom.

Prikupljeni osobni podaci: „Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade: SAD – Pravila o privatnosti – Odustajanje

 

Facebook Custom Audience (Facebook, Inc.)

Facebook Custom Audience je usluga za remarketing i bihevioralno targetiranje koju pruža kompanija Facebook, Inc. I koja povezuje aktivnosti ove aplikacije s Facebook oglašivačkom mrežom.

Prikupljeni osobni podaci: „Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade: SAD – Pravila o privatnosti – Odustajanje

 

Remarketing through Google Analytics for Display Advertising (Google Inc.)

Google Analytics za Display Advertising je usluga za remarketing i bihevioralno targetiranje koju pruža kompanija Google Inc. I koja povezuje praćenje koju vrše Google Analytics i njezini „Kolačići“ s Adwords oglašivačkom mrežom i „Doubleclick Kolačićima“.

Prikupljeni osobni podaci: „Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade:SAD – Pravila o privatnosti – Odustajanje

 1. Druge vrste oglašavanja

Naše internetske stranice sadrže linkove prema drugim internetskim stranicama od kojih možda imamo prihode. Oglašivači i suradnici nikada ne utječu na naše tekstove, niti ih mi ikada pišemo s ciljem promoviranja proizvoda, osim kada su jasno označeni sa „Sponzorirano od“, „Plaćen sadržaj/Plaćeno od strane“ ili „Promotivan sadržaj/Od naših oglašivača“ kako bismo iskomunicirali sponzoriran sadržaj ili promotivne karakteristike i financirane od strane fondacije.

 1. Pravne informacije i na koji način s nama možete stupiti u kontakt

Prema Općim pravilima zaštite podataka (General Data Protection Regulation (EU 2016/697)) u obavezi smo precizirati „Službenika za zaštitu osobnih podataka“ tvrtke McCann Zagreb, kao i usluge koje pružamo na našim internetskim stranicama. Za McCann Zagreb – to je Božidar Belić, bozidar.belic@ifmccann.com.

Ako želite dobiti pristup osobnim podacima koje imamo o vama ili želite njihovu kopiju, ako zahtjevate određenu izmjenu, ako imate bilo kakvih drugih pitanja o tome kako koristimo vaše podatke ili ako želite uložiti žalbu, molimo vas da kontaktirate Službenika za zaštitu osobnih podataka putem adrese koja je gore navedena.

Sve žalbe rješavat će Službenik za zaštitu osobnih podataka i to u roku od maksimalno 30 dana.

 1. Izmjene pravila o privatnosti

Ako odlučimo izmijeniti naša pravila o privatnosti, oglasit ćemo te izmjene ovdje. U slučajevima kada su izmjene značajne, poslat ćemo nove detalje svim našim registriranim korisnicima elektronskom poštom. Tamo gdje je to određeno zakonom, tražit ćemo vaš pristanak za realizaciju izmjena.

 

. . .

Privacy policy 

 

 

 1. Privacy Policy Overview

This is the main privacy policy for McCann Ltd (McCann Zagreb) and for certain services provided through these and other websites and applications.

McCann Zagreb works with various companies, including data providers, advertisers and publishers, to measure the effectiveness and reach of content viewed or listened to on the internet and radio, no matter what kind of device people use to consume it. For example, we help advertisers better understand campaign performances across TV, radio, computer and mobile audiences.

This Privacy Policy applies to all information collected about you by McCann Zagreb, regardless of how it is collected or stored, and describes, among other things, the types of information collected about you when you participate at marktet survey, how your information may be used and when it may be disclosed, how you can control the use and disclosure of your information, and how your information is protected.

In this Privacy Policy, we will discuss the following topics and more:

 1. What information we collect
 2. How we collect and use information
 3. Information regarding interest-based advertising
 4. What information we give to third parties
 5. How you can change or control what is collected
 6. Information for users located outside the EU
 7. How this Privacy Policy can change
 8. Other useful information regarding your privacy
 9. How you can contact McCann Zagreb about any questions or concerns you may have.

There may be other privacy policies that apply to certain services we provide. Please read these when you register or subscribe for these services on these sites.

 1. Purpose of collecting data about users

At McCann Zagreb we collect different types of information about our users for four main reasons:

 1. To conduct research and analysis, including surveys;
 2. To carry out certain marketing activities;
 3. To help us to monitor and improve the services we offer
 4. To respond to your questions, concerns, or customer service inquiries;
 5. To otherwise communicate with you about your account;
 6. If we have permission from the user, or where otherwise allowed by law, to market services to them.
 7. Our principles
 8. We do our very best to protect your privacy by using security technology appropriately. This means:
 1. We will respect your privacy. We collect personal information, if you agree, you should receive marketing (whether by email, post, SMS or telephone) only from us and, if you agree, from other organisations we have carefully chosen. We will make sure it is clear when you can make these choices, for example, we have boxes you need to tick if you want to receive marketing and you can change your preferences if you no longer want to receive it. However, we may email you occasionally with information or questions about your opinions.
 2. We will collect and use individual user details only if we have your permission or we have sensible business reasons for doing so, such as collecting enough information to conduct surveys.
 3. We will be clear in our dealings with you as to what information about you we will collect and how we will use it.
 4. We will use personal information only for the purposes for which it was originally collected and we will make sure we delete it securely.
 5. Our sites is accessible via the internet. This means that people around the world who access our websites can see anything you post on the website, for example, comments about an article.
 6. If we or our service providers transfer any information out of the European Union or European Economic Area (EEA), it will only be done with the relevant protection (stated under GDPR) being in place .
 7. You have the right at any time to send us an objection to processing your personal direct marketing details, including profiling, as far as our services are concerned. The complaint can be made by e-mail to the contact details below in p.1 .
 8. We store a record of your personal data in order to ensure high quality and consistency of the services within the Group. We always stores and processes your data in accordance with the law.
 9. What data do we collect

McCann Zagreb may collect data about the content that was viewed (e.g., which ad campaign, or which program episode), where the content was viewed (e.g., on which website or in which app), and general information about the device on which the content was viewed (e.g., tablet or smartphone, advertising identifier, IP address, operating system).

Data from one of our lines of services is then matched with data from other companies that recognize their own users or that collect data about consumers generally. These other companies provide Nielsen with aggregated or pseudonymous audience statistics. We do not tell these third parties what content their users have viewed, and McCann never learns the identities of the other companies’ users.

We do not identify, or attempt to identify, the individuals when we conduct market research.

Our company randomly present short surveys to users who may or may not have been exposed to our clients’ content. Responses are voluntary. If a viewer responds to a survey question, the response is stored in a database. The surveys do not ask for or collect any directly identifiable data.

Newsletter registration

The Agency’s website provides the electronic newsletter of I&F McCann Group, featuring news from companies and agencies operating within I&F McCann Group, to which users can volunteer to sign in or check out at any time. User email address will be used solely for sending emails exclusively from this source, concerning the I&F McCann group business. Neither user email adress nor user identity will be sold, leased, rented or disclosed to individuals or organisations outside I&F McCann Group or provider that we use for sending this newsletters. Users can remove themselves from the electronic newsletter’s mailing list at any time by following instructions for unsubscribing option at the end of every newsletter.

I&F McCann Group mainly use MailChimp service provider for sending newsletters.

Personal Data collected: emails and other registration info that user provide

Place of processing: US – Privacy Policy

 

Email

 

Many of our programs and websites allow you to send us an email. We will use the information you provide to respond to your inquiry. We will only send you general information via email. You should be reminded that email may not necessarily be secure against interception. Therefore, we suggest that you do not send sensitive personal data (such as your Social Security number) to us via email. If your intended email communication is very sensitive, or includes information such as your bank account, credit card, or Social Security number, you should use another alternative submission of data through a secure web page, if available.

 1. How do we use this data?

We use this data to create a variety of insights, reports and analyses, including the composition of the audience that viewed certain content, or about the effectiveness of an advertising campaign.

McCann Zagreb may also enhance or calibrate the data collected with other online and offline data sources and research tools, including Nielsen panelist viewing data (excluding individually identifying details). Other data sources may include social media or ecommerce sites. These additional sources allow us to perform more robust research and analyses concerning Internet audience demographics, preferences, and use.

We include only non-identifiable or aggregated data in our insights, reports and analyses.

To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with us from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section.

After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on web site. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’.

 

 1. Choices

McCann Zagreb believes that you should have a choice about whether to contribute to our research and insights. If you are not currently in McCann Zagreb activities and do not wish to participate in research, you may opt out, whenever you like.

 1. Use of children’s data

We do not knowingly collect or store any personal information about children under the age of 16 and we do not offer any of our products or services directly to children under the age of 13.

 1. Updating your personal information

You can update your personal information at any time, and change your marketing preferences by contacting our Data Protection Officer responsible for protecting information, Božidar Belić, bozidar.belic@ifmccann.com.

 1. Who we share data with

Depending on where you live, your personal information may be shared with the I&F McCANN group of companies that are based in the Sweden, Norway, Croatia, Serbia and other countries where I&F McCann Group has companies.

We will not share your personal information with others for marketing purposes unless you have given us your permission. If we have your permission, we will share your information only with other organisations we have chosen carefully.

If you an event organised by an event partner, data may be shared for event administration purposes.

We may make other organisations’ services available, through our sites, although we are not necessarily operating these sites. We process any information which we collect when you access a service provided by another organisation under this privacy policy. Information these other organisations collect is governed by their own privacy policies.

We can access and release personal information to keep to relevant laws and government requests, to operate our systems properly and to protect both us and our users.

Any other organisations who access your information in the course of providing services on our behalf will be governed by strict contractual restrictions to make sure that they protect your information and keep to data-protection and privacy laws which apply. We may also independently audit these service providers to make sure that they meet our standards. We may use service providers to help us run these sites (or services available on the sites), some of whom may be based outside the EEA.

Please be aware that while visiting our sites/apps, Visitors can follow links to other sites that are beyond our sphere of influence. McCann Zagreb is not responsible for the content or privacy policy of these other sites.

 1. Use of Cookies

We use cookies for a number of reasons:

 1. For statistical purposes to track how many users we have and how often they visit our websites. We collect information listing which of our pages are most frequently visited, and by which types of users and from which countries.
 2. We use other organisations to collect anonymous user information, sometimes through cookies and web beacons, (information embedded in images which allow them to analyse how the website is being used and the number of visitors). For example our websites may feature McCann proprietary measurement software, which will allow you to contribute to market research.
 3. We and other advertisers may use statistical cookies to track who has seen an advert and clicked on it. You can find more information on this in the online behavioural advertising section of this privacy policy.
 4. Placing cookies on your computer means we can show you adverts that you might be interested in, and allows us to control the number of times you see them and measure how effective the ad campaign has been. Advertising helps us to keep the site free for you to use. You can find more information on this in the Online Behavioural Advertising section of this privacy policy, including how you can ‘opt out’.
 5. We may use ‘Flash’ cookies to store your preferences for your media player (for example, volume and so on). If we don’t use them, you may not be able to watch some video content. You can turn cookies off but if you do this, you may not be able to use all services on our websites and you might see more pop-ups and other advertising. This is because we won’t be able to limit what you see by using cookies. However, you will still be able to see our editorial content.
 6. We or other companies may use cookies to suggest and deliver content which we believe may interest you.

For more information about cookies and managing them, including how to turn them off, please visit our page on Cookies.

By using the sites you are agreeing to the use of cookies as described.

 1. Google Analytics/Google Tag Manager

We use Google Analytics/GTM on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site.

Google Analytics is a web analysis service provided by Google Inc. (“Google”). Google utilizes the Data collected to track and examine the use of site/application, to prepare reports on its activities and share them with other Google services.
Google may use the Data collected to contextualize and personalize the ads of its own advertising network.

Personal Data collected: Cookies and Usage Data.

Place of processing: US – Privacy Policy – Opt Out

 

Google Tag Manager is an analytics service provided by Google Inc.

Personal Data collected: Cookies and Usage Data.

Place of processing: US – Privacy Policy

 1. About our advertising

As you browse our sites, some of the cookies we place on your computer will be advertising cookies, so we can understand what sort of pages you are interested in. We can then display advertising on your browser that is based on these perceived interests. For instance if you have been reading a lot of food and drink articles, you may be shown more adverts for food and drink.

It is important to remember that none of the techniques we use will collect information such as your name, email address, postal address or phone number.

We may also share anonymised behavioural data with advertising partners, including commercial organisations that fund content labelled ‘Supported by’, ‘Paid content/Paid for by’ or ‘Advertiser content/from our advertisers’. This may mean that when you are on other websites, you will be shown advertising based on your behaviour on our sites. We may also show you advertising on our site based on your behaviour on other sites.

Behavioural retargeting is another form that allows us and some of our advertising partners to show you ads based on your browsing patterns and interactions with a site away from our sites. For example, if you have visited the website of an online clothes shop, you may start seeing ads from that same shopping site displaying special offers or showing you the products that you were browsing. This allows companies to advertise to you if you leave their website without making a purchase.

If you want to opt out of receiving online behavioural advertising, this does not mean that you will no longer receive advertising when you are using our sites. It just means that the advertising you see will not be customised for you.

Advertising on mobile devices may require the collection and sharing of the unique device ID with companies who purchase advertising space on the mobile application.

Advertising remarketing and behavioral targeting that we may use:

 

Facebook Remarketing (Facebook, Inc.)

Facebook Remarketing is a remarketing and behavioral targeting service provided by Facebook, Inc. that connects the activity of this Application with the Facebook advertising network.

Personal Data collected: Cookies and Usage Data.

Place of processing: US – Privacy Policy – Opt Out

 

Facebook Custom Audience (Facebook, Inc.)

Facebook Custom Audience is a remarketing and behavioral targeting service provided by Facebook, Inc. that connects the activity of this Application with the Facebook advertising network.

Personal Data collected: Cookies and email address.

Place of processing: US – Privacy Policy – Opt Out

 

Remarketing through Google Analytics for Display Advertising (Google Inc.)

Google Analytics for Display Advertising is a remarketing and behavioral targeting service provided by Google Inc. that connects the tracking activity performed by Google Analytics and its Cookies with the Adwords advertising network and the Doubleclick Cookie.

Personal Data collected: Cookies and Usage Data.

Place of processing: US – Privacy Policy – Opt Out

 1. Other Advertising

Our sites contain links to other websites from which we may earn revenue. Our articles are never influenced by advertisers or affiliates, nor are they written for the purpose of promoting a product, except when clearly branded as a ‘sponsored by’, ‘brought to you by’ or ‘supported by’ ‘Supported by’, ‘Paid content/paid for by’ or ‘Advertiser content’/’from our advertisers’ to represent sponsored content, advertisement features and foundation funded features respectively.

 1. Legal information and how to contact us

Under the General Data Protection Regulation (EU 2016/697) we have to say who the ‘data controller’ is for McCann Zagreb and services provided through our websites. The data controller is the organisation responsible for protecting information, in our case, the certified Data Protection Officer is Božidar Belić, bozidar.belic@ifmccann.com

If you would like access to or a copy of the personal information we hold about you, to request a correction, or have any questions about how we may use it or to make a complaint, please contact the Data Protection Officer at the address shown above.

Complaints will be dealt with by the Data Protection Officer, and will be responded to within 30 days at the latest.

 1. Changes to the privacy policy

Should we elect to change our privacy policy we will post the changes here. Where the changes are significant, we may also choose to email all our registered users with the new details. Where required by law, will we obtain your consent to make these changes.

 

. . .