Naslovnica

Pet brzopoteznih za mlade lavice

22.06.2016

Rano se prepoznao potencijal najmlađih kreativnih snaga naše agencije. Odakle crpite ideje?

Kamelija: Najčešće s dizajnerskih web stranica, iz glave, knjiga, okoline itd.

Sandra:  Jednim dijelom od naših briljantnih starijih kolega, a drugim dijelom iz glave, briefa, Shutterstocka i iz ostalih bespuća interneta 🙂

Imate li uzore?

Kamelija: Teško pitanje, do prije par godina sam ih imala, ali ih već dugo nemam.

Sandra:  Više se divim pojedinim radovima, nego pojedincima. Veselim se tuđim genijalnim projektima i želim jednako kvalitetno raditi nekad u budućnosti. Zamišljam dan kad ćemo se moći i znati baviti vrhunskim dizajnom.

Čestitamo Mlade lavice, osvojile ste zlato na prvom Young Lions natjecanju u kategoriji dizajna za rad „Potakni me da rastem“.  Možemo li vidjeti o čemu se radi? 🙂

Sandra:  Bilo je iznimno zanimljivo odraditi ovakvu vrstu projekta, u izolaciji i s izazovnim briefom te nespavanjem od skoro 24 sata. Mislim da smo to dobro odradile, ali bitnije da smo se apsolutno dobro zabavile i nasmijale. Sve u svemu jedno jako pozitivno iskustvo.

Kamelija: Mislila sam da neće biti tako veliki izazov napraviti vizualni identitet u 24h, no u izolaciji i na stranom terenu stvarno je bilo izazovno. A i naziv je zanimljiv s obzirom da nismo visoke niti 160 cm, no to smo shvatile tek kasnije. 🙂

U čemu biste se voljele okušati?

Kamelija: U puno toga zapravo, svaki dan imam neku novu želju, npr. u izradi papercut 3D plakata, prijelomu magazina za fashion industriju, u izradi animiranog filma itd.

Sandra:  Fasciniraju me gotovo sve grane dizajna kojima se nisam dovoljno temeljito bavila. Htjela bih bolje poznavati animaciju, izradu tipografije, fotografiju, ilustraciju… Nikad dovoljno znanja.

A ako misliš u privatnom životu, htjela bih se okušati u plivanju s morskim psima. 😀

Što biste savjetovale budućim mladim dizajnerima?

Sandra:  Moj savjet je da imaju dovoljno strpljenja i tolerancije prema ovoj industriji. Svaki dan je nova borba za dobra rješenja, ali je lijep osjećaj kada se ona i realiziraju.  Te da ne zaborave koliko uživaju u dizajnu, čak i u naizgled najmanje kreativnim projektima.

Kamelija: Da se uvijek prisjete zašto vole dizajnirati, nema odustajanja, sve se na kraju svede na trud i rad, a iskustvo i time napredak dolazi s vremenom. Jednom sam dobila savjet koji sve više prakticiram, uživaj u procesu rada, nemoj samo očekivati wow rezultat.

Kamelija Gerovac i Sandra Mrkšić